logo för psykpatient.se med en blå hjärna i

Bara äcklig mat?

Bara äcklig mat!

(patienter på karsudden)

När patienter i från Karsuddens sjukhus hörde av sig angående maten, och den dåliga kvaliteén, bestämde vi att undersöka hur det låg till.

Maten tillagas på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, där det även finns en restaurang “Josefin” och ett café/butik som totalt innefattar ungefär 20 medarbetare, varav runt 15 jobbar samtidigt.

Patientkosten, dvs maten som patienterna på Kullbergska sjukhuset samt Karsudden får, produceras av ungefär 5 medarbetare, resten av dom anställda sköter övriga saker, såsom varumottagning, uppackning av artiklar, restaurang och diskning.

Totalt görs ungefär 450 portioner av mat, varav ungefär 200 portioner går till Karsudden, varav 50 är personalmat, som personalen själva får betala ur egen ficka, för närvarande runt 100kr .

Problemen på själva karsudden är att maten, enligt patienterna är “äcklig“, för salt, för lite, är dom huvudorden som framkommer med min kontakt med patienterna.

En gång levererades 5 potatisar till 7 patienter, en annan gång var det 12 potatisar till 8 patienter, på det svarade dom ansvariga;

Problematiken är att vi får underlag från vårat kostddatasystem Matilda som ger oss underlag på vikt inte portioner. Det innebär att just i detta fall vägde 5 potatisar motsvarande 7 portioner potatis. Men det blir inte en rättvis mängd i detta fall då ni var 7 personer. En miss av oss vilket är något vi har tagit upp med arbetsgruppen så att det inte ska hända igen.

Enligt patienten vi har haft kontakt med, har detta förbättrats, men anser ändå att två potatisar är för lite per patient.

När fel begås av köket, till exempel för lite mat, fel mat och dylikt, skall detta registreras, en “synergi” ska skrivas i datasystemet, men enligt köket, har dom inte fått några synergier på sig, så vem som har brustit här, fick vi inget svar på¨.

På frågan om hur många kalorier som beräknas på en patient, fick vi till svar;

Kaloriinnehåll i menyn ansvarar Måltidsutvecklare för det styr inte köket. 

När vi försöker återkoppla med köket, och försökte få reda på vem denna måltidsutvecklare är, fick vi inget svar

Det finns heller inget direkt sätt för patienterna att påpeka vad dom tycker om maten, och när dom vänder sig till personalen, säger dom ” att dom har påpekat detta för köket “

Men nu ska jag, som borde vara opartisk, måla fan på väggen, utan efter jag har ätit på Josefin, anser jag personligen att maten är bra, men man måste tänka på att patienterna får bara sin portion, inte som i en restaurang, plus att maten, som levereras i kantiner och värmeskåp, står ett tag (upp till 45 minuter enligt min kontakt), innan maten serveras till patienterna, och detta påverkar naturligtvis både smak och utseende av maten.

Så frågan är, Varför? – och vem begår felet?

Till och med allvarliga incidenter missas, enligt våran kontakt, fick en patient en stor benbit, en 4-5cm långt kycklingben, i kycklingsoppan, som serverades. Hade nu inte patienten upptäckt detta, kunde det ha gått riktigt snett.


Var precis på väg att publicera denna artikel, när jag fick ett mail ifrån en arg patient på karsudden, som ganska tydligt visar iallafall vad en patient tycker, så jag avslutar denna artikel med det mailet;


Det är för djävligt, nu har dom lata jävlarna tagit bort alla -minus man kunde få på maten, tex -fisk, om man inte äter fisk, -svamp osv, så nu får man bara ha avvikande kost om man är religiös eller allergisk.

Varför ? – jo, det var för jobbigt för dom att göra all mat (WTF, det är ju för fan deras jobb), OCH! – om dom inte hade haft så många äckliga rätter, och gett FAAAN i att stoppa in massa konstiga saker i allt dom gör, som text FETAOSTLASAGNE, VAFAN, VANLIG SVENSK LASAGNE TACK!, klassikern, potatis och purjolöks soppa, jättegott, men så har idioterna valt att lägga i RÖKT FLÄSK?, vafan, hela skiten smakar ju bara rökt skinka!

En anna idiotisk rätt är deras ugnsstekt falukorv al’a mexico (nått sådant heter den), där dom lägger tacos chips mellan korven och kletet, så det blir blöta saggiga tacos chips i.., WTF?

DESUTOM – VARFÖR I HELVETE serverar ni vegetarisk kost till oss vanliga,  vi är ju FÖR FAN INTE KOSSOR!

Ska ni ha en vegetarisk dag i veckan, så ska ni tamefan tvinga kossorna (vegetarianerna) att äta kött en gång i veckan! Skärp er för FAN!

Ville vi äta gräs, finns gräs tillgängligt ute! – inte i maten!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Print
Email

5 svar

 1. Håller fullständigt med!

  Idag fick vi någon slags kycklinggryta, god, men ration var typ 2gram kyckling, 100gram morot… Vart är köttet??

 2. Till Jul!.. Eller rättare sagt, julafton, får vi julmat, sedan på juldagen, och annandag, då har dom som vanligt(!), bara kört med vanlig mat, enligt deras rullande schema!
  Varför då?

  JULEN ÄR 3 DAGAR – lite jävla extra får ni ta mig fan fixa i ordning tycker jag, eller är det för ni anställer inkompetenta idioter som inte kan laga “normal” mat?

  Har varit på andra sjukhus, och har aldrig varit med om liknande, att dom snålar ner så enorm!

  Happy Fucking Merry Christmas to you all!

 3. Då skulle ni se nyårsmiddagen vi fick idag!!
  Rena jävla skämtet!!

  1 liten klick av mos/potatis bitar, lika stort som en stor potatis, 2 skivor fläskfilé, vikt runt 40g, sedan en äcklig rödvinsås… och det ska vi bli mätta på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Mer av samma författare..

Psykpatient.SE